С Мариана и Веселин

„Интервю с …“ е нова рубрика, в която „Плевен Днес“ ще запознава читателите с интересни и вдъхновяващи личности. Идеята на рубриката е да почерпите опит и мотивация и да научите любопитни факти, които гостите ни не са разкривали преди. Като първи гости в рубриката решихме да поканим Мариана Попова и Веселин Плачков. Семейството им избра да се премести от шумната столица, в Плевен и да продължи развитието си в по-спокойна градска среда.

Следете и Фейсбук страницата на „Плевен Днес“

Звездата на Мариана Попова изгрява с 1-ва награда на конкурса „Бургас и морето“ с песента „Сънувай ме“, по -късно през 2005 година тя печели и 3-та награда на същия конкурс с песента „След“ , която е в дует с Дани Милев. На 18 май 2006 г. Мариана Попова си извоюва правото да представя България на Евровизия в Атина с песента си „Let Me Cry“, а малко по-късно тя спечелва и наградата за най-добра изпълнителка на БГ радио. Сред наградите й след това се нареждат и „Награда за най-добър БГ текст“ от БГ радио за песента „Чуй ме“ , която изпълнява в дует с Орлин Горанов и Наградата на публиката на „Охрид Фест“ за песента „Вървя“. Творчетвото й през годините показва характера на изпълниката и ясната й визия за музикален стил и предпочитания.

Името на Веселин Плачков най-често се свързва с филма „Дякон Левски“, където актьорът се въплащава в една от най-обичаните български личности. Филмът печели Национална награда „Любимец 13“ за актьорско майсторство за кино, Награда за най-добра историческа драма от Фестивала Артисан – Международна инициатива на световното кино в Кан, Франция през 2015 и Златна роза от фестивала на българския игрален филм същата година. Ярката личност на Веселин Плачков остава в сърцата на хората с тази роля, като дори по-късното му участие в сериала „Пътят на честта“ не може да засенчи. През април, няколко месеца след завръщането си в родния си град, Веселин Плачков е назначен за началник на отдел „Култура и туризъм“ в община Плевен, което показва доверието на съгражданите и управниците към умението му да отстоява позицияа си и да пробива нов творчески път, където това е необходимо.

Кой е най-интригуващият за теб художник?

Веселин:  Вълнува ме изкуство и познавам доста художници, в момента се сещам за Светлин Русев, Зоя Минева, Иван Велчев, Педро, Павел Митков, Огнян Кузманов, а от световната художествена сцена мой любимец е Салвадор Дали.

Мариана: Аз съм доста крайна и не съм педантичен любител на рисуването, но Павел Митков е артист който харесвам много, а от световните творци Ван Гог ми е любим.

Кое артистично събитие посети последно?

Веселин: Не мога да си спомня конкретно, но с Христо Мутафчиев  посетихме доста градове със спектакъла “Разпитът” , който е изграден на основата на протоколите от разпита на Апостола пред турския съд и не си спомням кое точно беше последното място.

Какво те вдъхновява?

Веселин: В зависимост от това в какво настроение съм ме вдъхновяват различни неща. Обикновено сутрин имам време да остана сам и да погледам спокойно вдъхновяващи неща като концерти, мюзикъли, театър.

Мариана: Самата музика. Съществуването и начина на изразяване чрез музиката. Музиката ми е достатъчна. Например когато създадохме съвместния си проект с Орлин Горанов именно музиката, мелодията беше вдъхновението което роди песента “Чуй ме”, а този месец излезе и  песента „Дъжд“ по проект на Игор Марковски.

Мариана: Работя само когато има какво да кажа, когато има нещо което ме вдъхновило, не правя музика на всяка цена. Едно е да правиш шоубизнес друго да правиш изкуство. Личен избор на човека е какво да прави. Смислените неща ми харесват независимо в какъв стил музикален жанр са.

Какво те влудява?

Веселин: Много неща са. Най много ме влудява това, когато съм безсилен пред арогантността и глупостта. Влудяваме това че не мога да обясня нелепостта на дадени ситуации.

Мариана: Арогантността и самочувствието на некадърните артисти.

Кога плака за последно?

Веселин: Не помня

Мариана: вчера следобед

Кой е най-известният музей или галерия в който си бил/а?

Веселин: Двамата с Мариана имахме възможността да гледаме и слушаме Виенската филхармония във Виенската опера в изпълнение на „Сватбата на Фигаро“.

Мариана: Паркът “Гюел”, проектиран от Антонио Гауди в Барселона

Коя е твоята дума за изкуство? – какво се сещаш първо когато кажем изкуство?

Веселин: живот, история

Мариана: Когато чуя изкуство, искам да си представям, виждам, и усещам истина, конкретно сега си представям Мариус Куркински , Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Стиви Уондър,  Барбара Стрейзънд

Какво липсва на артистите в България?

Веселин: Вдъхновение

Мариана: Скромност и смислени послания

Кой е любимият ти цвят?

Веселин: нямам

Мариана: синьото

Какъв подарък би те зарадвал?

Веселин:  Подарък за мен би била възможността да доказвам. Ние губим 90% от времето си да убеждаваме другите какво може да свършим и ни остава 10% да го свършим.

Мариана: Една хубава голяма къща с красив двор, в която мога да гледам много кучета, да тичам и да творя.

Какво те кара да се гордееш ?

Веселин: В момента нищо, аз се гордея с постиженията на близките ми. Радвам се сам съм стигнал до размишленията си, които на този етап от живота ми се оказват верни.

Мариана: Това че останах себе си през всичките тези години и не позволих на нито една ситуация да ме накара да изневеря на себе си.

Къде предпочиташ да се храниш?

Веселин: Навън. Предпочитаме да се храним навън, Мариана разбира от различни видове кухня и обикновено тя избира къде да се храним, както и виното, но и вкъщи си правим чудесни вечери.

Място, което не обичаш да посещаваш?

Веселин: Когато се налага съм там където трябва да бъда.

Мариана: дискотека

Кой е любимият ти човек?

Веселин: Мариана

Мариана: Веселин

Къде би отишъл сам за уикенд? а с приятели?

Веселин: За риба и сам и с приятели .

Мариана: С приятели в Куба, много обичам салса, при мен винаги пътуванията ми са свързани с музиката, бих искала много да отида и в Андалусия и да усетя магията на фламенкото на живо

Кое място мечтаете да постите ?

Веселин: Куба. С Мариана много искаме да посетим това място, и се надявам да успеем в най – скоро време да сбъднем тази мечта.

Каква благотворителна кауза подкрепяте ?

Веселин: В много каузи участваме и сме участвали. В Плевен сме свързани с каузата на Елиза Георгиева и фондацията “Иван Рилски”.

Мариана: Всичко което ме вълнува и ме разстройва . Често споделям на страницата различни каузи.

Как е името на кучето?

Мариана: Бруто. Той пее много хубаво, научили сме го да държи прав тон дълго време.

Фирма "Чисто" - професионално почистване
Кинополис Плевен промоции

ОСТАВИ КОМЕНТАР